Alanya Guide: Rejseguide til Alanya.

Alanya er danskernes foretrukne feriemål i Tyrkiet. Byen ligger smukt omkranset af Taurus-bjergene ud til de kilometerlange hvide sandstrande. Alanya byder på alt, hvad hjertet kan begære: afslapning på stranden, shopping til lave priser, vandsport og forlystelser, spændende udflugtsmuligheder samt et hektisk natteliv.
De største turistatraktioner i Alanya er: borgen, kaldet Alanya Kalesi, bygget af seldjukkerne i 1200-tallet, Damlatas-grotten under borgen: en drypstenshule der siges at have en helbredende virkning på mange forskellige sygdomme, det store bazar-område, hvor især modetøj kan fås til meget lave priser samt Tyrkiets største go-kart bane samt et kæmpe vandland til børnene.

Fakta om Alanya

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold kortere end 90 dage. Men husk at dit pas skal være gyldigt i 90 dage efter udrejsen fra Tyrkiet. Se visum­reglerne for Tyrkiet på udenrigsministeriets hjemmeside.

Den officielle valuta er den tyrkiske lire, som igen deles op i kurus. Der går 100 kurus på en tyrkisk lire. 1 lire svarer til 0,66 kroner.

Tidsforskel: Tyrkiet er 1 time foran Danmark. Man skal altså stille sit ur 1 time frem ved ankomsten. Klokken er lige nu ­ i Alanya.

Alanya by har over 100.000 indbyggere, mens der bor ca. 300.000 mennesker i hele området omkring Alanya. Læs mere hos Tyrkiets Turistbureau.

Flyvetid fra Kastrup: ca. 3 timer og 30 minutter.

Alanya har et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og regnfulde vintre. Temperaturen om sommeren ligger i dagtimerne på omkring 30 grader i gennemsnit, mens det typisk er 20-25 grader forår og efterår. Se vejrudsigten for de nærmeste dage og læs mere om vejret i Alanya året rundt.

De billigste afbudsrejser til Alanya koster sjældent mere end 2.500,- pr. person.
Brug vores søgemaskine til at få et overblik over alle udbudte afbudsrejser.