Egypten Guide: Rejseguide til Egypten.

Det varme ørkensand, den bagende sol, historiske mindesmærker og det krystalklare vand i det Røde Hav med dykkeroplevelser i verdensklasse, gør Egypten til et af danskernes mest foretrukne rejsemål i vinterhalvåret.
De største turistatraktioner i Egypten er: Pyramiderne og Sfinksen i Giza, Kongernes Dal ved Luxor, det nationale museum i Cario, dykning og snorkling i det Røde Hav, Jeep-safari i ørkenen samt krydstogter på Nilen.

Fakta om Egypten

Der kræves visum for at komme ind i Egypten, men som dansker er det ikke svært at få. Dit pas skal desuden være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Se visum­reglerne for Egypten på udenrigsministeriets hjemmeside.

Den officielle valuta er det egyptiske pund, som igen deles op i piastre. Der går 100 piastre på et egyptisk pund. 10 pund svarer til ca. 4 kroner.

Tidsforskel: Egypten er en time foran Danmark om vinteren, men har samme tid som i Danmark når vi har sommertid. I vinterhalvåret skal man altså stille sit ur 1 time frem ved ankomsten. Klokken er lige nu ­ i Egypten.

Egypten har omkring 100 millioner indbyggere og ligger på grænsen mellem det afrikanske og det asiatiske kontinent. Det officielle sprog er arabisk, og Cairo med over 9 millioner indbyggere er landets hovedstad. Læs mere hos Egyptens Turistbureau.

Flyvetid fra Kastrup: ca. 5 timer.

Klimaet i Egypten er varmt og tørt, med en middeltemperatur på omkring 20 grader om vinteren og 30 grader om sommeren. Flere steder falder der aldrig nedbør. Se vejrudsigten for de nærmeste dage og læs mere om vejret i Egypten året rundt.

De billigste afbudsrejser til Egypten koster sjældent mere end 3.000,- pr. person.
Brug vores søgemaskine til at få et overblik over alle udbudte afbudsrejser.