Kreta Guide: Rejseguide til Kreta.

Det varme middelhav, den strålende sol, romantiske strande, det krystalklare vand, fantastiske seværdigheder og en storslået natur. Kreta har det hele!
De største turistatraktioner på Kreta er: Samaria-kløften i den sydvestlige del af Kreta, de arkæologiske udgravninger i Knossos og den venetianske havn i Chania.

Fakta om Kreta

Grækenland er med i EU og der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold kortere end 90 dage. Passet skal medbringes og være gyldigt under opholdet.

Den officielle valuta er euroen. 1 euro svarer til 7,44 kroner.

Tidsforskel: Grækenland er 1 time foran Danmark. Man skal altså stille sit ur 1 time frem ved ankomsten. Klokken er lige nu ­ i Grækenland.

Kreta er Grækenlands største ø. Den er lidt større end Sjælland, og har omkring 625.000 indbyggere. Den største by Heraklion, med 135.000 indbyggere, er også hovedbyen på øen. Læs mere hos Grækenlands Turistbureau eller på Turen går til.

Flyvetid fra Kastrup: ca. 3 timer og 30 minutter.

Kreta har typisk middelhavsklima, med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Middeltemperaturen om sommeren ligger på omkring 25-30 grader. Om foråret og efteråret er middeltemperaturen på omkring 20-25 grader. Se vejrudsigten for de nærmeste dage og læs mere om vejret på Kreta året rundt.

Lige nu kan afbudsrejser til Kreta fås fra 1.403,- pr. person.
Se alle de udbudte afbudsrejser til Kreta.