Tyrkiet Guide: Rejseguide til Tyrkiet.

Fantastiske gyldne sandstrande ved det turkisblå Middelhav, historiske mindesmærker, lækker mad, shopping til utroligt lave priser og en uimodståelig gæstfrihed gør Tyrkiet til et af danskernes foretrukne feriemål.
De største turistatraktioner i Tyrkiet er: Topkapi-palaset, den blå moske (Yeni Cami) og Hagia Sophia i Istanbul, de arkæologiske udgravninger i Effesos ved Kusadasi, de varme vulkanske kilder i Pamukkale nær Denizli, havnen i Marmaris samt borgen og bazaren i Alanya.

Fakta om Tyrkiet

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold kortere end 90 dage. Men husk at dit pas skal være gyldigt i 90 dage efter udrejsen fra Tyrkiet. Se visum­reglerne for Tyrkiet på udenrigsministeriets hjemmeside.

Den officielle valuta er den tyrkiske lire, som igen deles op i kurus. Der går 100 kurus på en tyrkisk lire. 1 lire svarer til 0,85 kroner.

Tidsforskel: Tyrkiet er 1 time foran Danmark. Man skal altså stille sit ur 1 time frem ved ankomsten. Klokken er lige nu ­ i Tyrkiet.

Tyrkiet har omkring 80 millioner indbyggere, og ligger på grænsen mellem Europa og Asien. Ankara med over 5 millioner indbyggere er hovedstaden i landet, mens Istanbul med over 15 millioner er den største by. Læs mere hos Tyrkiets Turistbureau.

Flyvetid fra Kastrup: ca. 3 timer og 30 minutter.

Langs middelhavskysten har Tyrkiet et typisk middelhavsklima, med en middeltemperatur på omkring 30 grader om sommeren samt 25 grader forår og efterår. Se vejrudsigten for de nærmeste dage og læs mere om vejret i Tyrkiet året rundt.

Lige nu kan afbudsrejser til Tyrkiet fås fra 1.698,- pr. person.
Se alle de udbudte afbudsrejser til Tyrkiet.